2012. godina

plava_crta_zsh

12. septembar 2012
 “Medio in Ponte” 

 

Koncert nemačkih i srpsko-crnogorskih kompozitora

“MEDIO IN PONTE” – Na sredini mosta je motiv koncerta klasične muzike “Muzika kao most koji nas spaja”.

Koncert je održan 12. septembra 2012 godine u 19.30 časova u Klara Šuman sali, na konzervatorijumu Dr. Hoha u Frankfurtu na Majni.

Koncert je pred mnogobrojnim ljubiteljima ove muzike svečano otvorio pokrovitelj, ministar za evropsku integraciju, Jörg- Uve Han.

Na programu se nalaze dela kompozitora iz Nemačke, Srbije i Crne Gore. Dela Barbare Heler, Ljubice Marić, Suzane Erding Sviridof, Milice Paranosić, Sibil Pomorin, Katarine Miljković, Juliane Klajn, Ivane Stefanović, Snežane Nesić, Šarlote Zajter, Isidore Žebeljan i Tatjane Prelević.

Kolaž kao tehnika nije poznat samo u slikarstvu već i u muzici. Ovaj koncert je pokušaj da se tehnika različitih žanrova ujedini sa instrumentima specifične boje zvuka i da se time stvori jedna celina: klavirski duet izvodi delo pisano za hornu, flauta uskladjuje zvuk solo- klavira.

Interpretatori:
Marija Laban – Urošević, pianista
Tatjana Prelević, kompozitor, pianista i docent hanoverskog univerziteta za muziku, medije i pozorište.

Gosti:
Dejan Gavrić, profesor flaute i kamerne muzike na Muzičkoj akademiji Johanes Gutenberg univerziteta u Majncu
Sibil Mahni Has, profesor horne na Muzičkoj akademiji Johanes Gutenberg univerziteta u Majncu.plava_crta_zsh

3. decembar 2012
Izborna skupština CSSH

Na redovnoj izbornoj skupštini izabrano je novo rukovodstvo CSSH načelu sa predsednicom Vidom Vučković. Skupštini su prisustvovali brojni predstavnici klubova i udruženja iz Hesena., kao i uvaženi gosti gđa. Aleksandra Djordjević- generalni konzul Srbije u Frankfurtu, gosp. Ralf Norbert Bartelt (CDU) – parlamentarac Hesen pokrajne, gosp. Necati Benli – viši komesar pokrajnske policije i projekta “AKA-SifA”iz Wiesbadena, gosp.Enes Güligen – predsednik“KAV“ (komunalni izaslanik stranaca u Frankfurtu).Na skupštini su dodeljene i povelje CSSH zaslužnim saradnicima.plava_crta_zsh